Professionele begeleiding bij hoogsensitiviteit, stress, burn-out en angst

Vrij van angst, somberheid en stress met EFT

Angst, stress of somberheid
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je angst, stress of somberheid ervaart. Misschien is je werkdruk te hoog, of heb je teveel ballen in de lucht te houden. Misschien heb je een verlies geleden of heb je last van onverwerkte emoties of herinneringen.

Je relatie is (weer) niet bevredigend of je voelt je vaak niet gezien of begrepen. Je snapt niet wat het nut van dit leven is en begrijpt niet wat je hier komt doen.

Bepaalde patronen of blokkades kunnen ontstaan zijn door je levensloop en spelen je herhaaldelijk parten. Of wellicht heb je fysieke klachten die je leven moeilijker maken. Misschien blokkeer je soms volledig en schiet je in je vecht-vlucht-bevries-reactie.

Het kan ook zijn dat je hooggevoelig bent, waardoor je moeite kunt hebben met het verwerken van alle indrukken op een dag. Dit kan je stress of angst opleveren, of een plotselinge omslag in je gevoel of humeur. Een overprikkeld brein kan leiden tot somberheid.

Wat kun je doen?
In alle gevallen gaan we samen kijken wat eraan ten grondslag ligt zodat we gericht te werk kunnen gaan. Je krijgt inzicht in waarom jouw leven er nu zo uitziet, wat daaraan vooraf gegaan is, wat dat jou te zeggen heeft en wat je kunt doen om het te veranderen.

Ik gebruik hierbij vooral EFT, een makkelijke en effectieve techniek die je ook zelf thuis kunt toepassen. Met deze methode kun je oude pijn, lading, stress of angst neutraliseren, waardoor je daar in het hier en nu minder of geen last meer van hebt. 

Emotional Freedom Techniques (EFT)
EFT is een eenvoudige methode waarmee je emotionele klachten en fysieke stress kunt neutraliseren. Wereldwijd wordt EFT met veel succes toegepast door artsen, psychologen en therapeuten.

Uit veel onderzoeken is de goede effectiviteit gebleken en in vergelijkingsstudies met EMDR komt EFT beter uit de bus.

EFT combineert bepaalde onderdelen uit de Oosterse geneeswijzen en de Westerse psychologie, zoals NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Er wordt gewerkt met het lichaam, de emoties, de gedachten en de meridianen (energiebanen).

Hierdoor past het perfect bij mijn manier van werken, omdat ik altijd werk met dezelfde vier pijlers: fysiek, emotioneel, cognitief en energetisch of spiritueel. Wil je meer lezen over EFT, klik dan hier.

Heartmath
Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je ademhalingspatroon en je stresslevel via de Heartmath hartcoherentiemeter. Je hartslag is direct verbonden met je ademhaling en jouw ritme wordt direct zichtbaar op het computerscherm als je bent aangesloten op de meter, de emWave2.

Ook krijg je inzicht in het effect van gevoelens en gedachten op je hartslag. Je leert via een eenvoudige ademhalingstechniek je stress omlaag te brengen.

Het resultaat is dat je meer rust, lichtheid en energie ervaart. Je herstelt sneller na inspanning, je kunt je beter ontspannen en contact houden met je innerlijke rust.

Je concentratie verbetert, je voelt meer ruimte, wordt weer creatiever en intuïtiever en komt meer in contact met jezelf en je lichamelijke signalen.

Snel en effectief
Ik heb in mijn leven veel angst, stress en somberheid gekend en heb een lange weg afgelegd om hiervan zo goed mogelijk bevrijd te worden. Door deze ervaring weet ik dat er manieren zijn die sneller en effectiever werken.

Ik weet wat de belangrijke sleutels zijn en heb niet alleen van mezelf geleerd maar ook heel veel van alle mensen die ik heb mogen begeleiden bij hun proces. Je kunt dan ook van mij verwachten dat ik snel tot de kern kom en doelgericht te werk ga.

Herken jij je hierin? Neem gerust contact op en kom langs. Het intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Vervolgtarief: €80,- per sessie van 60 minuten en €95,- voor 75 minuten.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Nu aanmelden