Professionele begeleiding bij hoogsensitiviteit, stress, burn-out en angst

Workshops

Wandelochtenden voor HSP's

In de mooie bosrijke omgeving van Hattem organiseer ik maandelijks wandelochtenden voor mensen die hoogsensitief zijn. Je zou het een soort wandelcoaching kunnen noemen en er zal aandacht zijn voor specifieke onderwerpen waar een HSP behoefte aan kan hebben, zoals:


- stilte
- ademhaling
- vertragen en contact maken met je lichaam
- je eigen ruimte voelen
- de kracht en symboliek van de natuur
- gronding of aarding

Het grootste deel van de wandeling zal in stilte zijn, of in ieder geval met weinig praten. Ik zal wel aanwijzingen geven voor een aantal oefeningen, en daar mag heus wel op gereageerd worden. Maar het idee is om niet al kletsend te wandelen. Het gaat in eerste instantie om contact maken met jezelf, de natuur, je eigen ruimte en energie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er veel gepraat wordt.

Aan het einde van de wandeling is er wel ruimte om ervaringen uit te wisselen. Als je dat liever niet wilt, kun je ervoor kiezen om niks te zeggen, een eigen plekje op te zoeken of om weg te gaan. Na afloop is iedereen vrij om nog verder met elkaar kennis te maken of om naar huis te gaan. Het is maar net wat je zelf wilt.

Regelmatig hoor ik van hooggevoelige mensen dat ze zich eenzaam voelen en graag gelijkgestemden zouden willen ontmoeten. Dit zou een gelegenheid kunnen zijn waarbij dat kan.

Data 2020:
maandag 7 december
dinsdag 8 december
maandag 14 december
dinsdag 15 december

Tijdstip:
10.00 - 12.00 uur

Start- en eindpunt:
Herberg Molecaten in Hattem
Dit is aan het einde van de Koeweg, dus nog voorbij de camping. Je kunt daar gratis parkeren

Kosten:
De ochtenden worden door mij aangeboden op basis van vrije gift, elk bedrag wordt gewaardeerd.

Als je mee wilt doen, laat het me dan even weten via de mail, zodat ik weet dat je komt. Je kunt me mailen op info@dathebiknoualtijd.nl. Vermeld even de datum of data erbij waarop je wilt komen. Je mag zelf bepalen hoe vaak je komt.


Tot gauw!Live Klankmeditatie

 

Ga ontspannen je weekend in door deze geleide meditatie met ondersteuning van klankschalen en muziek

Klaas Klein en ik geven binnenkort de eerste live klankmeditaties in het gebouw van Bodylifeplan van Marian van Ast. De eerste 2 keer zijn het try outs en vragen we als vergoeding alleen feedback van de deelnemers.
De klankmeditatie zal ongeveer een uur duren en zal je begeleiden bij het waarnemen van je fysieke lichaam, je emotionele lichaam, je mentale lichaam en je spirituele lichaam. Gesproken woorden worden ondersteund door klankschalen, en afgewisseld met ontspannende muziek op bijzondere instrumenten. Het doel is om heerlijk te ontspannen en contact te maken met jezelf. Wij zien het dan ook als een cadeautje aan jezelf.

De info op een rijtje:

Wat: Try outs in ruil voor feedback

Wie: Volwassenen, max. 10 per avond

Wanneer: Vrijdag 30 oktober en 11 december, 19.30 - 20.30 uur

Waar: Bodylifeplan, Van Karnebeekstraat 48, Zwolle

Meenemen: Matje, kussen, dekentje, water

Uitvoerenden: Klaas Klein (klankwerker, muzikant en muziektherapeut) en Aafke de Vries (musicus en muziektherapeut)


Wil je een klankmeditatie bijwonen, geef je dan op via info@dathebiknoualtijd.nl en vermeld erbij op welke avond je zou willen komen. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen per avond.

Aanmelden voor de nieuwsbrief