Professionele begeleiding bij hoogsensitiviteit, stress, burn-out en angst

27 april 2021
Hooggevoelig in Coronatijd

Hooggevoelig in Coronatijd

Meer rust
Het valt mij op dat veel hooggevoelige mensen tegen mij zeggen dat ze de meeste Coronamaatregelen wel prettig vinden. Ook de redenen die ze daarvoor benoemen komen overeen. ’Meer rust’ staat met stip op nummer één, gevolgd door ‘minder prikkels’.

 

De avondklok is een mooi excuus om op tijd naar huis te kunnen. Maximaal één persoon op bezoek is ook lekker rustig, en je komt onder allerlei sociale verplichtingen uit, zoals verjaardagen. Ook hoef je niet naar een druk theater of een drukke winkelstraat. Allemaal heerlijk!

 

En wat dacht je van de 1,5 meter afstand?! Ook super! Iemand zei tegen mij: “In Duitsland is het 2 meter, nog beter!” Geen handen schudden, niet 3 zoenen geven, geen geknuffel. Voor veel hooggevoeligen is het een verademing.

 

Geen teamuitjes, niet in luidruchtige restaurants hoeven eten en daardoor ook geen last krijgen van je maag of darmen omdat je niet precies kunt kiezen wat je eet. Je hoeft niet op vakantie naar een verre, onbekende bestemming met alle stress die daaraan voorafgaat.De natuur zit niet op slot

Je hoort meer vogeltjes zingen, de natuur bloeit op, je hebt meer tijd om buiten te wandelen. Het is rustiger op straat en in het verkeer. Het leeftempo kan wat naar beneden want we hoeven niet meer naar zoveel activiteiten buitenshuis. 

 

Het zet je wel aan het denken hoe aangepast we eigenlijk waren. Hoeveel dingen we deden die we dus eigenlijk helemaal niet fijn vonden. Hoe geconditioneerd we zijn, hoe onbewust en hoe vaak we kennelijk over onze grenzen gaan, of hopelijk gingen.

 

Want ga je al die dingen gewoon weer doen als ze weer ‘mogen’? Ga je weer in de kramp schieten, je eigen stress of ongemak verdragen ten bate van het collectief? Jezelf er overheen zetten, jezelf een schop onder de kont geven of streng toespreken?

 

Ik hoop dat deze tijd je oplevert dat je bewuster kunt en durft te kiezen voor wat je wel of niet wilt doen. Dat je meer contact hebt gekregen met jezelf en dat je je lichaamssignalen serieuzer neemt. En dus eigenlijk meer jezelf durft te zijn, en naar je hart durft te luisteren!
Herken je iets uit dit artikel en zou je daar graag begeleiding bij willen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

 

 

Vraag een gratis intakegesprek aan


afbeelding: Willeke Trooster, Instagram willekedrawings Terug

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Nu aanmelden