Sterker dan paniek
17 juli 2018

Sterker dan paniek

"Ik ben wel gekomen maar ik denk niet dat het helpt." Dat was wat Jan zei in de eerste kennismaking.

Jan kwam bij me met paniek-klachten die hij al zo'n 30 jaar ervoer. De paniek sloeg vaak meerdere keren per week toe en verlamde hem, ook letterlijk fysiek, volledig. Daarna was hij een hele dag moe en kon hij moeilijk zijn werk doen. In de loop van de jaren was hij er somber van geworden en hij kreeg steeds meer angst voor de angst. 'Als ik nou meer geen paniek krijg....'. 

Jan had geen idee waar zijn paniek vandaan kwam en hij kreeg er geen grip op. Hij had al meerdere keren hulp gezocht, wat vaak wel even hielp, maar nooit langdurig. De paniek kwam terug. Het was werkelijk om moedeloos van te worden.

Na het kennismakingsgesprek heeft Jan toch besloten te beginnen met EFT (Emotional Freedom Techniques). EFT werkt snel en effectief bij onder andere het verlagen van angst of stress. We hebben verschillende technieken uit de EFT toegepast en al na de eerste sessie had het een positief resultaat.

Jan bleef aanvankelijk wat sceptisch, want zo ging het immers bij de vorige behandelingen ook. De paniek kwam later altijd terug, niks werkte duurzaam. We kwamen echter achter de oorsprong van zijn paniek, en dat was nieuw voor hem. Er was op een bepaald moment in zijn jeugd zoveel angst en onveiligheid ontstaan, waaraan hij het gevoel had overgehouden: 'het kan zomaar weer misgaan'. Deze onderliggende angst was nog nooit aangepakt, en bleef ergens opgeslagen in hem en kon dus ook zomaar weer de kop op steken.

We pakten deze angstige herinnering aan en haalden de lading eraf met EFT. Hierdoor werd het een herinnering zonder emoties of angst. Het werd een gebeurtenis in het verleden waarbij Jan nu niks meer voelde. Kwartjes vielen, Jan kreeg meer zelfvertrouwen en kracht terug, hij werd steeds hoopvoller en ook zijn vrouw was erg blij met de vooruitgang.

De sessies waren soms niet makkelijk, terug naar de pijn en het verdriet, daar waar de angst was ontstaan. Maar vervolgens konden we meteen de lading er afhalen met EFT en werken aan meer rust en vertrouwen. Vertrouwen, dat in plaats kwam voor de angst voor de angst.

Het resultaat mag er zijn. Jan is nu al langer dan een jaar bevrijd van paniekaanvallen. Hij is 7 keer geweest en komt nu nog maar af en toe voor een update. Jan omschrijft het zelf als: "Ik ben een gelukkiger mens en ik ben sterker dan de paniek."

Herken je hier iets in en wil je graag weten of het jou ook kan helpen? Maak een kosteloze en vrijblijvende afspraak en kom langs. Mail naar info@dathebiknoualtijd.nl, bel naar 0615300685 of kijk op www.dathebiknoualtijd.nlTerug

Aanmelden voor de nieuwsbrief