Ondersteuning bij hooggevoeligheid

Ben je op zoek naar professionele ondersteuning bij hooggevoeligheid?

Ben jij een HSP (Hoog Sensitief Persoon) of denk je dat je het bent? Ik help je graag verder.

Door mijn ruime ervaring als HSP coach geef ik je graag de juiste inzichten en praktische handvatten, zodat je leert met je hoogsensitiviteit om te gaan, het te omarmen en als een positieve eigenschap te ervaren. Het resultaat is dat je meer rust, geluk en zelfvertrouwen krijgt.

Hooggevoeligheid
Als je hooggevoelig bent kun je dit als een last ervaren. In veel gevallen wordt dat veroorzaakt omdat je te veel signalen en prikkels opvangt vanuit je leefomgeving.

Een hoogsensitief persoon verwerkt deze prikkels dieper dan mensen die niet hooggevoelig zijn. Misschien ben je jezelf gaan beschermen tegen alle indrukken en gevoelens die zo diep bij je binnenkomen en heb je jezelf afgesloten.

Je bent bijvoorbeeld in je hoofd gaan zitten. Je denkt veel en hebt te weinig contact met je lichaam, en de signalen die je lichaam geeft.

Het gevolg kan zijn dat je je aan gaat passen aan anderen, vaak ten koste van jezelf. Je raakt het vertrouwen in jezelf kwijt, wordt onzeker en je legt de lat voor jezelf regelmatig te hoog.

Je bent bang dat je iets niet aankunt, of je maakt je druk over wat anderen van je vinden. Dit kan voor onrust, onvrede, spanningen of stress zorgen, wat op den duur voor allerlei vervelende mentale en fysieke klachten kan zorgen.

Toch is dit niet nodig. Binnen mijn praktijk werk ik met EFT, wat staat voor Emotional Freedom Techniques. Deze techniek zorgt ervoor dat je jouw angst, emoties of stress snel en effectief kunt reduceren.
 

EFT voor hooggevoeligheid 

EFT is een simpele techniek die je makkelijk zelf aan kunt leren. Het zorgt ervoor dat de prikkels en de overbelasting, die je regelmatig ervaart als je hoogsensitief bent, kunt verzachten.

Daardoor ervaar je meer rust en ruimte in je hoofd en in je lichaam. Je ontdekt ook welke lading, afkomstig uit een andere periode van je leven, je huidige gevoel kan beïnvloeden. Dit kan een trauma zijn, of wat voor gebeurtenis ook.

Met EFT haal je de lading er van af zodat het geen invloed meer heeft op je huidige gevoel. Je gaat je beter voelen, lichter en rustiger.

Wat levert EFT jou op?
Het resultaat van deze specifieke HSP-coaching is dat vermoeidheid, angst, stress of somberheid niet langer jouw leven gaan beheersen.

Je durft contact te maken met je gevoel in plaats van alleen in je hoofd te zitten. Je gaat weer leven in plaats van overleven. Je zelfvertrouwen zal groeien, je krijgt meer contact met je kern en durft meer op je intuïtie, die bij hooggevoelige mensen vaak goed aanwezig is, te vertrouwen.

Als je ondersteuning nodig hebt bij je hooggevoeligheid sta ik graag voor je klaar. Door mijn ruime ervaring en mijn eigen hooggevoeligheid kan ik je voorzien van de handvatten die je nodig hebt.

Je leert je hooggevoeligheid accepteren en gebruiken als jouw eigen unieke kracht. Zo is hoogsensitiviteit geen belemmering meer, maar juist een prachtige en sterke eigenschap.

Maak een gratis afspraak

Wil je hier graag wat hulp bij? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Ook als je buiten Zwolle woont is HSP coaching of EFT mogelijk via beeldbellen.