Doorbreek je aangeleerde patronen en kom weer terug bij jezelf.

Een life-changing 12-weeks traject inclusief 1-op-1 sessies waarmee je zelfvertrouwen groeit en je meer innerlijke rust ervaart.

Herken jij:

 

 • dat steeds hetzelfde gevoel of patroon terugkomt in je leven, of dezelfde soort mensen?

 • dat je zo graag zou willen dat je echt gezien en begrepen wordt?

 • dat je niet goed bij jezelf kunt blijven maar je laat beïnvloeden door anderen, voor anderen zorgt of je aanpast?

 • dat je bang bent voor afwijzing en het moeilijk vindt jezelf te verbinden?

 • dat je last hebt van schuld en schaamte en je niet vrij voelt?

 • dat je moeite hebt met het aangeven van grenzen, of dat je steeds weer over je eigen grenzen heen gaat?

 • dat je last hebt van negatieve gedachten en overtuigingen en te weinig zelfvertrouwen hebt?

 • dat je teveel spanning hebt, moe bent en niet op kunt laden?

 • dat je last hebt van oude pijn (emotioneel oud zeer, kindpijn)?

   

Hoe wil jij je voelen? Misschien zoals dit….

N

Zit weer lekker in je vel

N

Ervaar rust in je hoofd en in je lichaam en slaap beter

N

Heb meer zelfvertrouwen en neem je ruimte in

N

Weet hoe je met oude pijn omgaat

N

Blijf bij jezelf en stoor je minder aan anderen

N

Ervaar grip op je emoties

N

Ken je grenzen en geef ze aan

Als jij dit ook wilt voelen, plan dan een telefonische afspraak met mij in zodat ik met je mee kan kijken of dit traject geschikt is voor jou en of we een match hebben.

Zou het niet geweldig zijn als jij je gelukkig, rustig en zelfverzekerd zou voelen? En dat je weer meer energie hebt en meer kunt genieten? 

Dat kan!

Geluk, rust en vertrouwen zitten al in je.

Je hoeft alleen maar de weg terug te vinden.

Terug naar jezelf.

Ik kan je hierbij helpen.

Durf jij het aan?

Alles zal veranderen...

Hallo! Ik ben Aafke de Vries

HSP Coach en EFT therapeut

Mijn weg terug naar mezelf is lang geweest. Ik weet nu dat het sneller kan en ik heb al mijn kennis en ervaring in dit traject gestopt om het jou makkelijker te maken.

Maak niet dezelfde fout als ik

Ik ben in mijn werkzame leven 4 keer langdurig uitgevallen. De eerste keer was het, achteraf bekeken, al een burn-out, alleen heette dat toen nog niet zo. Als je dan niet goed leert waar dat mee te maken heeft, en wat je er aan kunt doen om het te voorkomen, gebeurt het gewoon weer opnieuw.

Ik (her)kende mijn lichaamssignalen en grenzen niet, ik wist niet wat hooggevoeligheid was, of hoe ver ik van mezelf verwijderd was. Ik wist te weinig over de invloed van oud zeer, of wat daar aan te doen was. Ik ging na een bepaalde periode gewoon weer aan het werk. Ik was als het ware uitgerust, maar er was verder niks veranderd.

Ik stelde hoge eisen aan mezelf, voelde me verantwoordelijk voor anderen, zorgde voor anderen, paste me aan en ik had maar weinig contact met mezelf, en ging dus al snel weer voorbij aan mezelf.

Als jij dit net zo blijft doen als ik deed, dan doe je jezelf en dus ook je gezondheid geweld aan. Je blijft je diep van binnen ongelukkig voelen en je rolt misschien ook van de ene burn-out in de andere…

Terug naar Jezelf heb ik aan de ene kant ontwikkeld als antwoord op de grote vraag naar hulp van veel (hoogsensitieve) cliënten die bij mij in de praktijk komen, en die uitgeput en somber raken door hun huidige leven.

Aan de andere kant heb ik dit traject gemaakt omdat ik zelf zó graag had gewild dat er zoiets was geweest toen ik het nodig had. Ik heb er nu erg lang over gedaan, zeker 20 jaar, om te ontdekken wat mij nou écht helpt, om me beter te voelen en niet meer in een burn-out terecht te komen.

Ik heb allerlei opleidingen gevolgd op het gebied van hoogsensitiviteit, maar ook muziektherapie, schematherapie, EFT, coaching, mindfulness, meditatie, ademhaling, voeding, spiritualiteit en behandelingen met frequenties en energieën: Fonoforese, Energetisch Management en Healing.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in mijn eigen praktijk en daarnaast ben ik 15 jaar werkzaam geweest als gespecialiseerd muziektherapeut bij een GGZ instelling. Ik heb inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van vrijwel alle psychische problemen die mensen kunnen hebben.

Al die kennis en ervaring heeft mij geholpen om dit 12-weekse traject zo compleet mogelijk te maken en zo goed mogelijk op jou af te stemmen. Eigenlijk komt het in de kern hier op neer:

Hoe meer jij ontdekt welke, vaak onbewuste, patronen jouw leven bepalen, hoe meer je deze kunt ontdoen van hun invloed, en hoe meer je daar je eigenheid, je essentie, oftewel Jezelf voor in de plaats kunt zetten.

Terug naar Jezelf

In dit 12-weekse life-changing traject ontmantel je alles wat jou tegenhoudt om bij jezelf te zijn: aangeleerde patronen, afweermechanismen, overtuigingen, angst, onzekerheid of verwachtingen van jezelf. Je  verzacht oud zeer, en creëert ruimte voor positieve gevoelens. Je krijgt meer contact met jezelf waardoor je meer rust, vertrouwen en eigenwaarde ervaart.

Ik werk op een holistische manier, d.w.z. dat ik naar jou kijk zowel als fysiek, aards mens, met fysieke gevoelens, reacties, emoties en gedachten, als ook naar jou als energetisch wezen, of als ziel. Alles is met elkaar verbonden. Ik kan dit niet meer los van elkaar zien. Bepaal zelf of dit jou aanspreekt.

Ik heb mijn eigen unieke ‘4-3=2 methode’ ontwikkeld, waarbij conditioneringen, negatieve overtuigingen en oud zeer minder grip op jou krijgen, en je steeds dicht bij jezelf komt. Je gaat datgene ervaren wat je wilt ervaren: rust, verbinding en liefde.

Dit krijg je:

6 modules in een mooie online leeromgeving waarmee je stap voor stap wordt begeleid, terug naar jezelf, zodat je steeds meer verbinding met jezelf en anderen voelt.

4 persoonlijke 1-op-1 sessies om jou extra goed te begeleiden bij je proces, en waarin we je belemmerende overtuigingen aanpakken. Tijdstip stemmen we samen af.

Vele video's en audio's met oefeningen en geleide meditaties waar je zo aan mee kunt doen, en die je helpen om je positiever en lichter te voelen.

Je leert EFT (Emotional Freedom Techniques, of Tapping) in te zetten op elk gewenst moment van de dag, voor de rest van je leven, waarmee je meteen rust creëert in je hoofd, je lichaam en je emoties.

Uitleg over je afweer- of beschermingsmechanismes en hoe je hier anders mee om kunt gaan.

Uitleg over hoe het brein werkt en hoe dat jouw dagelijkse leven bepaalt.

Je ontdekt de boodschap van je emoties en irritaties waardoor je er minder last van hebt en ze juist waardevol worden.

Meerdere diepgaande en transformerende innerlijk-kind-oefeningen waarmee je oud zeer kunt helen of verzachten wat veel effect heeft op je dagelijkse gevoel.

Grenzen voelen en aangeven, gronden van hoofd en lichaam, ademen, herkennen van spiegels, stappenplan om bij liefde uit te komen, de dramadriehoek en nog veel meer.

Professioneel gemaakte Binaural Beats audiotrack voor directe rust in je hoofd.

Krachtige oefeningen om ervoor te zorgen dat jij energetisch niet meer leegloopt en helemaal je eigen ruimte in kunt en durft te nemen.

Geleide meditatie waarin je je chakra's gaat activeren waardoor je rustig wordt van binnen, contact krijgt met jezelf en ook nieuwe energie krijgt.

Je gaat contact maken met je gids of spirituele begeleider waardoor jij je extra veilig en verbonden voelt.

En deze bonussen krijg je ook:

Video met een EFT-oefening om je zenuwen of spanningen te laten zakken voor gebeurtenissen die nog gaan komen. Bijvoorbeeld een tandartsafspraak, een moeilijk gesprek, een examen, een medische ingreep, een vliegreis, of wat dan ook.

Audio met een oefening om je chara's zelfvoorzienend te maken waardoor je al je energie bij je kunt houden en je lekker in balans komt.

Een uitleg over hoe Ho'oponopono werkt, een krachtig Hawaïaans vergevingsritueel. Hierdoor krijg je meer contact met jezelf, je voelt meer innerlijke rust, je zakt in je lichaam, en je stress, weerstand of negatieve emoties zakken. Ho'oponopono laat je zien hoe alles met elkaar verbonden is, en welke kracht daarvan uitgaat.

Dit zeggen mijn klanten

"Eindelijk snap ik waar mijn oud zeer vandaan komt en weet ik nu hoe ik hiermee om kan gaan. Het is zachter geworden in mij, er is meer acceptatie gekomen. Ik voel nu weer ruimte voor nieuwe dingen en positieve gevoelens. Heel erg bedankt Aafke, deze training heeft echt mijn leven veranderd."

Merel

"Het programma Terug naar jezelf heeft mij heel erg geholpen om meer inzichten te krijgen in oude pijnen en hoe je dat kunt verzachten. Het is een ontzettend uitgebreid programma en biedt heel veel praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Aafke is een prettig persoon die je een gevoel van vertrouwen geeft en die je ook goed een spiegel voor kan houden. Ik heb veel aan dit programma gehad en nog steeds maak ik regelmatig gebruik van oefeningen hieruit."

Ragna

"Op het gebied van zelfontplooiing, spiritualiteit en hooggevoeligheid heb ik veel boeken gelezen, trainingen en workshops gevolgd. De training 'Terug naar jezelf' voelde als een thuiskomen; alles wat ik geleerd had en goed voor mij voelde werd hierin bevestigd. Door de waardevolle inzichten die Aafke op een heldere, respectvolle en down to earth manier bracht, kan ik verder met mijn bewustwordingsproces."

Stella

"Door de training 'terug naar jezelf' ben ik meer bewust geworden van mijn belemmerende overtuigingen. Ook heb ik de tools gekregen om deze belemmerende overtuigingen om te zetten naar helpende overtuigingen. Door de informatie en de vele oefeningen die tijdens de avonden aan bod zijn gekomen en die je altijd terug kan lezen en luisteren heb ik inzicht gekregen in mijn eigen patronen. Ik heb mooie stappen kunnen maken in aanvoelen van mijn eigen behoeftes en daarin grenzen aangeven. Tot slot is het erg fijn dat je met gelijkgestemden dit traject volgt, het stukje herkenning geeft ook erkenning. "

Annemiek

"Ik heb de training "terug naar jezelf" gevolgd waarin ik veel heb geleerd over mijzelf. In een klein groepje elkaar live ontmoeten vond ik erg fijn. Herkenning, van elkaar leren in een open sfeer. Het heeft mij meer rust, energie en ontspanning in mijn lichaam en hoofd gebracht. En het mooie is dat we ook nog een enorm naslagwerk hebben ontvangen, zodat je kan blijven groeien. Aafke super bedankt voor álles."

Agnita

"Een hele fijne online training gevolgd bij Aafke in een kleine online groep. De sfeer was erg goed in de groep en veel persoonlijke aandacht van Aafke. Inhoud van de training was erg interessant en werd in de training ook toegepast op je persoonlijke situatie. Een uitgebreid online naslagwerk zodat je alles nog rustig kunt doorlezen en kunt gaan oefenen aan de hand van video's en/of bijvoorbeeld gesproken meditaties. Een aanrader als je terug naar jezelf wilt."

Christina

"Aafke heeft een prachtige training opgezet die oprecht m’n hart heeft geraakt. Met fijne zoom-meetingen maar ook door de weken heen met het lesmateriaal waar ik voor de rest van mijn leven wat aan zal hebben."

Patrice

"Ik heb de bijeenkomsten als erg waardevol ervaren, Aafke heeft alles goed voorbereid en weet waar ze over praat, erg fijn om ondanks het groepsverband toch steeds persoonlijke aandacht te ontvangen. Ondanks dat ik al eerder hiermee bezig ben geweest weer veel aan gehad. Dank je wel Aafke. "

S. v.d. E.

"Wat ben ik ontzettend blij dat ik op het pad van EFT terecht ben gekomen! En dan ook nog bij Aafke de Vries. Wat heeft die vrouw de gaven en vakkennis om je gedegen, kalm, doortastend en vol empathie door de ingewikkeldheden van het leven heen te helpen. Ook de bijzondere eigenschappen van het HSP-zijn kent en begrijpt Aafke helemaal - en dat is zoooo helpend ??! En dan nu de training "Terug naar jezelf" bij Aafke gevolgd. Ik ben 67 jaar en had niet gedacht dat ik nog zoveel kon leren. Dank je wel, vrouw!"

Margreet

"Aafke is nuchter, realistisch en enorm kundig. Ik heb veel geleerd van haar training, ze deelt enorm veel informatie waar je nog jaren inspiratie uit kunt halen. Echt een aanrader als je op een positieve manier met hoogsensitiviteit wil leren omgaan!!"

Irene

"Ik heb de training als zeer prettig ervaren. De interactie samen met Aafke en de andere deelnemers voelde voor mij erg fijn, vertrouwd en veilig. Ook de inhoud van de cursus is erg uitgebreid met volop herkenning, nuttige tips, mooie oefeningen die dagelijks toepasbaar zijn."

Edwin

"De training Terug naar Jezelf was voor mij een eye-opener. Er werd me veel duidelijk en het was erg prettig om gelijkgestemden te ontmoeten. We kregen veel informatie en oefeningen, zodat we ook zelf thuis de oefeningen kunnen doen. Het is erg fijn dat we altijd op de site kunnen inloggen om alles van de training terug te kijken. Dank je wel Aafke voor je luisterend oor, al je informatie en je fijne adviezen. "

Anja

"Ik vond het een heel leerzame training met veel nieuwe tools voor mij om de dag als hooggevoelige beter door te komen. Ook bij vragen na de sessie per mail bv is Aafke super uitgebreid en erg helpend. Heel fijn! Een aanrader voor iedere hooggevoelige!!"

Esther

"Ik heb de training 'terug naar jezelf' gevolgd. Ik ervaar de lessen van Aafke als inspirerend en waardevol. Sommige dingen zijn voor mij nog wat te 'zweverig' maar dat komt omdat ik daar nog niet aan toe ben. Het is veel informatie maar na de lessen kun je er zelf altijd nog mee bezig. Ondanks dat het veel met spiritualiteit te maken heeft heeft, is Aafke ook wel heel down to earth en heeft veel humor waardoor sommige zware dingen ook weer wat luchtiger te benaderen zijn. Verder is voor mij het EFT-protocol heel fijn en praktisch door jezelf toe te passen. Door de vele filmpjes en meditaties word je ook goed begeleid als je er thuis zelf mee aan de slag wilt."

H.K.

"Dankzij de (HSP) training 'Terug naar jezelf' bij Aafke weet ik nu veel beter hoe ik mezelf kan beschermen tegen al die prikkels die voortdurend om me heen zijn. De training was leerzaam en gezellig. Aafke dank je wel."

Alied

"Leerzame training bij Aafke gevolgd. De ademhalingsoefeningen werken heel ontspannend. Het is wel beter om naast de online training ook deel te nemen in het groepje via zoom. Ik had daar helaas niet altijd de tijd voor. Zeker voor het EFT gedeelte zou ik dat wel aanraden. Om dat alleen te oefenen vond ik best lastig. Verder prima training en prettige begeleiding door Aafke. Bedankt daarvoor!"

B.

Veel gestelde vragen

Hou ik altijd toegang tot de training in de online leeromgeving?

Ja, zolang ik de training online laat staan. Ik kan op een bepaald moment bepalen dat de training niet meer actueel is of ik stop met ondernemen.

Is de training ook geschikt als je niet hooggevoelig bent?

Jazeker, dat kan prima. Het gaat vooral over (onbewuste) patronen die we allemaal hebben, en hoe je die kunt leren herkennen. En daardoor krijgen ze steeds minder vat op je en kun je meer kiezen voor wat je wél wilt ervaren.

Als ik een vraag heb, kan ik jou dan bereiken?

Ja hoor, dan kun je me gewoon een mailtje sturen.

Is de training live of via Zoom te volgen?

Dat kan allebei.

Volg je de training in een groepje of kun je het traject ook individueel doorlopen?

Ja dat kan zeker individueel. De training wordt maar heel af en toe in een groepje gegeven.

Krijg ik individuele begeleiding?

Ja zeker! Als je het traject individueel volgt dan krijg je er vier 1-op-1 sessies met mij bij. Je mag zelf kiezen of je dan langskomt in de praktijk of dat we het via Zoom doen.

Volg je het traject in een groepje dan is er zeker ook aandacht voor individuele vragen.

Mag ik tijdens de live-sessies mijn camera uit houden?

Nee in dit traject is het echt nodig dat je contact durft te maken en durft te delen hoe het met je gaat, waar je tegenaan loopt, wat het bij je oproept, wat je herkent, etc.

Is er genoeg ruimte om vragen te stellen?

Ja zeker, je kunt dat ook teruglezen in de reviews.

Is dit traject geschikt voor kinderen?

Nee